Tough people last

Av

JW

Under förra terminen har jag haft förmånen att under tre månader arbeta med Jesper Westerberg, ytterback/mittfältare som spelar i Allsvenskan för Halmstads BK. Tre månader är en standardperiod för samarbete innan klienten är redo att fortsätta träna vidare på egen hand.

Jesper har varit seriös, pålitlig och disciplinerad på alla sätt och det har varit ett sant nöje att samarbeta med honom. Det har inte dröjt länge innan han påpekade att ”förmågan att förlora” som han höll på att utveckla och träna upp hade positiv inverkan på hela hans liv och inte enbart på hans arbete som professionell fotbollsspelare.

För några timmar senare fick jag följande sms från Jesper (som jag här återger med hans tillåtelse):

”Hej Igor!!

Hoppas allt är bra med dig!

Måste bara säga hur otroligt tacksam jag är för att du gav mig verktygen till att kontrollera min hjärna och kropp. Drog sönder mitt korsband sista matchen för säsongen och opererades för 2 veckor sedan. Och jag har aldrig varit mer lugn och säker på vad jag vill och kommer göra!!

God Jul!

Med vänlig hälsning, Jesper”

Det är naturligtvis väldigt beklagligt att höra om Jespers skada, men samtidigt också glädjande och lugnande att bevittna vilken mental tuffhet som han uppenbarligen besitter. Tack vare sin fokus och självdisciplin har han kapacitet att bemöta svåra situationer med spännings-, andnings- och fokuskontroll.

Tough times don´t last

Tough people Do!